reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

25 Eylül 2016 Pazar

Hatay'da sağlık alanında neler yaşanıyor?

Sağlık alanında yöneticilerin özel kuruluş sahibi ve ortağı olmasının önemli sorunlar yaşanmasına neden olduğunu belirten Şube Başkanı Gönç, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kapıdan kovup, pencereden ve hatta bacadan girmek isteyenler var. Bir Milli Eğitim Müdürünün Özel Okulu olamayacağı gibi bir Başhekim ya da Genel Sekreterin de Özel Sağlık merkezine ortak olmamalı diye düşünüyorum. Ancak Türkiye'de sadece Hatay ilimizde Sağlık Yöneticilerinin özel sağlık merkezleri bulunmaktadır" dedi.

Gönç, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Hatta 3 diyaliz merkezinin yüzde 40 hissesine sahip olan ve milletvekili olma uğruna makamlarını kullanan Özel Hastanede şu an Hekimlik yapan bir doktor ilimizde ki 750 yataklı Hatay Devlet Hastanesine Bashekim olacakmış. Sonuç itibariyle kare tamamlanmış olacak. Diyaliz Merkezlerinin ortakları; Genel Sekreter (İki Doktor kaynı FETÖ' den açığa alınan) Dr. Ömer Akın, Başhekim Yardımcısı (FETÖ'den soruşturma geçiren) Dr. Süleyman Sökmen,  eski Mali Hizmetler Başkanı  (FETÖ'den soruşturma geçiren) ve şu anda yeni hastanenin açılışından sorumlu hekim Dr. Mahmut Bayrakçıoglu ve yüzde 40 hissesi olan şu an özel hastanede çalışan büyük ortak Dr. Mustafa Erdoğan'ın yeni devlet hastanesine Başhekim olmasıyla düzen kurulmuş oldu" dedi.

 

Gönç, "bu kişilerin özel diyaliz merkezi olabilir, hatta hastalar özel diyaliz merkezini de tercih edebilir" diyerek, "Bunlar problem değil, ancak asıl problem zamanında hastanedeki Nefroloji Uzmanı para karşılığında hasta gönderme anlaşması vardı.  Daha da önemlisi bu hastaların acil hemodiyaliz endikasyonu olmadığı halde erkenden diyalize alınması ve insanların yaşam ömrünü kısaltmaları problemi. Bu duruma engel olmaya çalışan mevcut Başhekime verilen cevap ha 6 ay önce ölmüş ha 6 ay sonra olmuştur.  Bu şekilde acil diyalize alınmaya karar verilen ve Başhekimin haberi olması üzerine diğer Nefroloji Uzmanına devredilen hasta aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen hala hemodiyaliz almamıştır. Bütün bu durumlara engel olduğu için mevcut Başhekim istenmiyor.

Şu anki Başhekim Dr. Bayram Kerkez 11 yıl başarıyla Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttü. Sağlık sorunlarından dolayı kendi isteğiyle istifa etti. Genel Sekreter Ömer Akın Antakya Devlet Hastanesi Başhekimiyken döner sermaye dağıtılamaz duruma gelmişti. O dönemde Sağlık-Sen olarak bordo yakma eylemi yaptık. Hastane E sınıfındayken şu an A sınıfına geldi. Aylık bütçe 5 trilyonken şu an 10 trilyona yükseldi. Çok başarılı Başhekimimiz var. Kamuoyuna Saygıyla Sunulur" ifadelerini kullandı.

                                                                                                              

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri