reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

25 Haziran 2017 Pazar

Olağanüstü Hal ne zaman sona erecek?

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da darbe girişimi günü attığı bombaların hedefi olan Meclis, 15 Temmuz Cumartesi olağanüstü toplantı gerçekleştirecek.

TBMM Genel Kurulunda, 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü süresi bitecek olan Olağanüstü Halin (OHAL), söz konusu gün saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile daha uzatılması planlanıyor. OHAL'in 19 Temmuz günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM Başkanlığına sunulması durumunda, Genel Kurulda 15 Temmuz Cumartesi günü bu tezkerenin görüşülmesi planlanıyor. Başbakanlık Tezkeresi üzerinde Hükümet ve siyasi parti grupları adına 20'şer dakika, şahıslar adına da 10'ar dakika konuşma yapılıyor.

Milletvekillerinden imza toplanmaya başlandı AK Parti Grubu, Meclisin bayramdan önce tatile girmesinin planlanması nedeniyle, 15 Temmuz'da Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmak için milletvekillerinden imza toplamaya başladı. TBMM Genel Kurulunda, Meclis tatile girmeden 3 tasarının yasalaştırılması planlanıyor. Bu tasarılar; 90 maddelik, "zeytin sahalarının yatırıma açılması ile ilgili maddenin" komisyona geri çekildiği sanayi ve üretimin desteklenmesi tasarısı, 9 maddelik Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı ve bu hafta içinde TBMM Başkanlığına sevkedilmesi planlanan, Anayasa değişikliğine uyum amaçlı 50 maddelik Hakimler ve Savcılar Kurulu Tasarısı. Ayrıca Genel Kuruldaki görüşmelerde tasarılara eklenecek önergelerle, vakıf üniversiteleri olarak Kapadokya Üniversitesi ve Ostim Teknik Üniversitesi, devlet üniversitesi olarak da Güzel Sanatlar Üniversitesi kurulacak. Bu tasarıların 23 Haziran Cuma gününe kadar yasalaştırılması planlanıyor. TBMM Genel Kurulu, bu tarihe kadar normal mesai günleri olan salı-çarşamba-perşembe günlerinin yanı sıra cuma-cumartesi-pazar-pazartesi günleri de günlük programlarının bitimine kadar çalışacak.

17 Haziran 2017 Cumartesi

Sözleşmesi Sebepsiz Sona Erdirilen Başhekim İçin Önemli Karar

Türk Sağlık Sen Açıklaması;


Balıkesir Ayvalık Devlet hastanesinde Başhekim olarak görev yapan üyemizin 2013 yılında sözleşmesinin tek tek taraflı olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından fesh edilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.


Fesih işleminin iptali için açılan davanın Balıkesir İdare Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından Danıştay’a itirazda bulunulmuş ve Danıştay’da kararı bozmuştu.  

Danıştay’ın bozma kararı üzerine Balıkesir idare Mahkemesinde yeniden görülen davada verilen kararda, fesih sebebi olarak Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği’nin yaptığı denetimler ve Genel sekreterce yapılan uyarıların gösterildiği belirtildi. 

Mahkeme Bu uyarıların neler olduğu ve davacıyı ilgilendirip ilgilendirmediğine dair somut bilgi ve belgelerin dava dosyasında sunulmadığına dikkat çekerek dava konusu işlemde hukuka uyarlılık görülmediğine karar verdi. Mahkeme dava konusu işlemi iptal ederek dava tarihi olan 13 Haziran 2013’ten itibaren yönetici olarak alması gereken ama yoksun bırakıldığı parasal hakların yasal faizi ile birlikte ödenmesine hükmetti. 

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Sözleşmeli yöneticilik sorunludur. Keyfiyete göre bir üst makamın talebi ile geçerli bir sebep olmaksızın yöneticinin görevden alınmasının haksız ve hukuksuz olduğu yargı kararı ile tescillenmiştir. Sözleşmeli yöneticilikte görevden alma gibi göreve başlatmada da liyakat ve ehliyete dikkat edilmediğinden ve objektif kriterlerle bir görevlendirme yapılmadığından dolayı sıkıntılıdır. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli yöneticiliği mutlaka yeniden gözden geçirmeli ve değerlendirmelidir. “ dedi. 

15 Haziran 2017 Perşembe

Eskişehir'de 5'i tutuklu 10 sanık FETÖ'den hakim karşısına çıkarıldı

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski emniyet personeli 5'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Bayram Karakaş, Ayhan Karayel, Kazım Çiriş, Hüseyin Demirdelen, Emin Yazıcı, tutuksuz sanıklar Erol Gürbüz, Mehmet Alkan, Serdar Alkan, Tayfur Karaca ve Uğur Yalaza ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Demirdelen, suçlamaları kabul etmedi. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve 5,5 aydır suçsuz yere cezaevinde bulunduğunu savunan Demirdelen, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanıklardan Kazım Çiriş ise 20 yıllık meslek hayatında illegal yapı içinde bulunmadığını öne sürdü.

Savunma yapan diğer sanıklar da iddiaları kabul etmeyerek, haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Sanıkların mevcut halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri