reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

17 Haziran 2017 Cumartesi

Sözleşmesi Sebepsiz Sona Erdirilen Başhekim İçin Önemli Karar

Türk Sağlık Sen Açıklaması;


Balıkesir Ayvalık Devlet hastanesinde Başhekim olarak görev yapan üyemizin 2013 yılında sözleşmesinin tek tek taraflı olarak Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından fesh edilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.


Fesih işleminin iptali için açılan davanın Balıkesir İdare Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından Danıştay’a itirazda bulunulmuş ve Danıştay’da kararı bozmuştu.  

Danıştay’ın bozma kararı üzerine Balıkesir idare Mahkemesinde yeniden görülen davada verilen kararda, fesih sebebi olarak Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği’nin yaptığı denetimler ve Genel sekreterce yapılan uyarıların gösterildiği belirtildi. 

Mahkeme Bu uyarıların neler olduğu ve davacıyı ilgilendirip ilgilendirmediğine dair somut bilgi ve belgelerin dava dosyasında sunulmadığına dikkat çekerek dava konusu işlemde hukuka uyarlılık görülmediğine karar verdi. Mahkeme dava konusu işlemi iptal ederek dava tarihi olan 13 Haziran 2013’ten itibaren yönetici olarak alması gereken ama yoksun bırakıldığı parasal hakların yasal faizi ile birlikte ödenmesine hükmetti. 

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Sözleşmeli yöneticilik sorunludur. Keyfiyete göre bir üst makamın talebi ile geçerli bir sebep olmaksızın yöneticinin görevden alınmasının haksız ve hukuksuz olduğu yargı kararı ile tescillenmiştir. Sözleşmeli yöneticilikte görevden alma gibi göreve başlatmada da liyakat ve ehliyete dikkat edilmediğinden ve objektif kriterlerle bir görevlendirme yapılmadığından dolayı sıkıntılıdır. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli yöneticiliği mutlaka yeniden gözden geçirmeli ve değerlendirmelidir. “ dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri